G-Tools Kweekkast Bonanza CMH 315 (1m2)

G-Tools Kweekkast Bonanza CMH 315 (1m2)
G-Tools Kweekkast Bonanza CMH 315 (1m2)
G-Tools Kweekkast Bonanza CMH 315 (1m2)
G-Tools Kweekkast Bonanza CMH 315 (1m2)
G-Tools Kweekkast Bonanza CMH 315 (1m2)
G-Tools Kweekkast Bonanza CMH 315 (1m2)
G-Tools Kweekkast Bonanza CMH 315 (1m2)
G-Tools Kweekkast Bonanza CMH 315 (1m2)
G-Tools Kweekkast Bonanza CMH 315 (1m2)
G-Tools Kweekkast Bonanza CMH 315 (1m2)
1,402.95 *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeBKKCB0315
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
Afmetingen (h x b x d):176 x 118 x 78 cm
Materiaal: PVC/XPS/PVC sandwichpanelen
Oppervlakte:~1 m2. Plaats voor 15 x 6,5 ltr potten, 12 x 11 ltr potten of 4 steenwolmatten van 1 meter.
Ventilator: G-tools 125 2 standen fan- 230/360M3 per uur schakelbaar inclusief geluidsdemper
Filter: Prima Klima K2601, 360m3
Schakelkast: G-tools schakelkast met klok en relais
Voorschakelapparaat: Lucilu dimbare e-ballast CMH315 Watt
Reflector: Azerwing Vega pro met PGZ18 fitting
Lamp: Sunkrfat CMH 315 Watt, 3100 Kelvin
Garantie: 1 jaar op technische installatie

Bonanza kweekkast met CMH lamp 315 Watt
Het belang van energiebesparing dringt ook in de grow wereld steeds verder door. Naarstig is men op zoek naar alternatieven voor de energieslurpende hoge druk natriumlampen. Een lamp die al een tijdje aan een opmars bezig is in de Amerikaanse hobby grow wereld is de Ceramic Metal Halide lamp.
Een metaal halide lamp, die ken ik.  Dat is een groei- en geen bloeilamp zul je denken. Logish. Maar de CMH lamp is niet hetzelfde als een metaal halide lamp. De keramische component waarmee de gloeibuis van de lamp is gemaakt verdraagt veel hogere temperaturen dan het quartz wat gebruikt wordt in natriumlampen.
Door de hogere temperaturen in de gloeibuis en de metaalhalogeniden wordt een veel completer spectrum gevormd dan bij natriumlampen. Het spectrum van de CMH lamp benadert, waarschijnlijk het meest van alle lampen, dat van normaal zonlicht.
Deze hogere temperaturen kunnen worden bereikt met relatief weinig stroomverbruik. Naast een besparing op energie levert dit ook veel minder warmteafgifte op. Een ideale lamp voor gebruik in een kweekkast dus.

Plug & play kweekkast met CMH lamp
Na veel testen en meten vonden we het tijd worden om een complete kweekkast met CMH lamp op de markt te brengen.
De keuze is daarbij gevallen op de Sunkraft 315 Watt lamp met dimbaar Lucilu voorschakelapparaat en de Azerwing reflector met de speciale PGZ18 fitting.
Het kweken met deze energiezuinige lamp biedt diverse voordelen. Minder stroomverbruik betekent ook minder warmte.
De combinatie van een goede parabolische reflector en de lage warmteafgifte van de lamp maakt het mogelijk dat de lamp tot wel 25 cm boven het gewas kan hangen. Dit geeft enorme lichtopbrengsten.
De dimfunctie biedt de mogelijkheid de lamp op 50, 60, 70, 80, 90 of 100% van z’n vermogen te laten branden. Dit maakt de lamp zeer geschikt voor gebruik tijdens iedere fase van het plantenleven.

kweekkast met CMH

Gemeten hoeveelheid μmol op verschillende punten van het oppervlak van de kast Rastergrootte = 10 x 10 cm Afstand tot sensor: 25 cm

Op bovenstaand meetresultaat is goed te zien wat het voordeel is van kweken in een kast. Tijdens de meting waren de deuren uit de kast genomen. De waarden aan de achterwand zijn beduidend hoger dan die aan de voorzijde. Je kunt er vanuit gaan dat deze de zelfde zijn als achter wanneer de deuren gesloten zijn.

Luchtafvoer
Zoals alle complete Bonanza 1m2 kweekkasten heeft ook dit model een GT 125 2 standen afzuiger voor de afvoer van warme lucht uit de kast. De afzuiger kan 99% van de tijd op stand 1 ingesteld worden. De 220 m3 luchtafvoer op stand 1 is ruim voldoende om de kast op temperatuur te houden. Mocht het toch nodig blijken dat je behoefte hebt aan meer luchtafvoer dan kun je de afzuiger op stand 2 instellen. Er zal dan 360 m3 lucht per uur worden afgevoerd.
Dankzij de geluiddemper op de uitgang van de afzuiger is deze nauwelijks hoorbaar. Aan de aanzuigzijde is de afzuiger verbonden met een Prima Klima koolstoffilter waardoor de lucht die de ruimte waar de kast staat schoon en geurvrij is.
Bij continue gebruik gaat het filter ongeveer 1 jaar mee en kan dan eenvoudig worden uitgewisseld.

Luchtaanvoer
Wanneer de deuren van de kast gesloten zijn en de afzuiger draait dan ontstaat er onderdruk in de kast. Lucht wordt nu van buiten naar binnen de kast ingezogen. Lucht is net als water en zoekt de makkelijkste weg. Dit is via de 6 in de achterwand gemonteerde luchtinlaten. Deze laten lucht naar binnen maar geen licht naar buiten. De inlaten zijn aan de onderkant van de achterwand gemonteerd. Het koolstoffilter, het luchtaanzuigpunt) aan de voorkant van het plafond. Zo trekt er altijd een frisse luchtstroom diagonaal door de kast. Langs al planten.
Door de onderdruk kan de lucht alleen via de afzuiger met koolstoffilter de kast verlaten. Je hoeft dus niet bang te zijn dat ongefilterde, stinkende lucht uit de kast lekt.

Tijdklok
De kast heeft z’n eigen tijdklok waarmee de lamp aan- en uitgeschakeld wordt. Op deze tijdklok zitten ook 3 contacten waar continue spanning op staat. Deze zijn te gebruiken voor een eventuele zwenkventilator, irrigatiessyteem, etc.

Kweekverslag
Mocht je nog steeds twijfels hebben over de CMH lamp, volg dan de kweekverslagen op CNNBS.NL.

Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review