Plant Thirsty Light

Plant Thirsty Light
Plant Thirsty Light
Plant Thirsty Light
Plant Thirsty Light
Plant Thirsty Light
Plant Thirsty Light
6.95 *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeURPCT300
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
Planten Thirsty Light

Als de plant dorst heeft zal de bodemvochtsensor dit tonen met een knipperend rood lampje
Het is altijd moeilijk om te bepalen of een kamerplant genoeg, teveel of te weinig water krijgt.
Deze watermeter is een uitstekende hulp!

Een sensor in de sonde van de watermeter geeft aan of de grond vochtig is of niet.
Als de rode kleur knippert is de grond droog en bij een groene kleur is er nog genoeg vocht in de bodem.
Naarmate de grond minder vochtig wordt, kleurt het lampje oranje. Beschikt over zowel een directe als een permanente modus.

We raden aan om de Planten Thirsty Light binnenshuis te gebruiken.
Er worden twee LR44 batterijtjes meegeleverd.
Ze gaan ongeveer 1 jaar mee en zijn gemakkelijk te vervangen.
Met Nederlandse handleiding.


De Planten Thirsty Light wordt geleverd in de “uit” stand om de batterijtjes te sparen.
Voordat u de sensor in de aarde steekt, zet u het metertje “aan” door de knop 3 seconden ingedrukt te houden.
Na activering knippert het lampje 3 keer en begint het onmiddellijk het vochtgehalte van de grond te meten.

Steek de groene meetpen in de aarde van uw plant.
Zorg ervoor dat u de aarde met uw vingers tegen de sonde aandrukt.
Duw de bodemvochtsensor in de grond totdat deze op de sonde “5” bereikt.

Zodra het de sensor is ingeschakeld, wordt het bodemvocht elke twee uur gemeten.
Als het vochtniveau goed is, knippert de indicator één keer groen.
Als de plant water nodig heeft, knippert de indicator 3 keer oranje.

Op het moment dat het indicatielampje elke zes seconden rood knippert, wordt u eraan herinnerd onmiddellijk water te geven.
Tijdens het toevoegen van water zal het vochtniveau weer normaal worden en de indicator stopt met rood te knipperen.
Snel volgt eenmaal groen knipperen om aan te geven dat het vochtniveau weer voldoende is.
Eenvoudig aan te passen als u wilt dat de sensor u eerder of juist later waarschuwt, afhankelijk van hoeveel water uw plant nodig heeft (zie de handleiding).Handleiding Planten Thirsty Light
Waarschuwing: bij het in de grond steken en uit de grond trekken ALTIJD de groene meetpen vasthouden en NOOIT de witte behuizing om beschadigingen te voorkomen.
De Thirsty Light is bestemd om uitsluitend binnen te gebruiken.

De Planten Thirsty Light wordt geleverd in de uit-stand om de batterijtjes te sparen. Voordat u de sensor in de aarde steekt, zet u het metertje aan door de knop 3 seconden ingedrukt te houden. Na activering knippert het lampje 3X rood en groen en blijft de Thirsty Light rood knipperen zolang het apparaatje niet in de grond is gestoken. Als u de Thirsty Light gedurende langere tijd niet gebruikt drukt u opnieuw 3 seconden op de knop en het lampje knippert nu opnieuw 3X rood en groen. Vervolgens knippert de Thirsty Light niet meer en worden de batterijtjes gespaard.

Permanente modus (de Thirsty Light blijft bij de plant staan)
Steek de groene meetpen in de aarde van uw plant. Zorg ervoor dat u de aarde met uw vingers tegen de sonde aandrukt. Duw de bodemvochtsensor in de grond totdat deze op de groene sonde het cijfer 4 bereikt. Zodra de sensor is ingeschakeld, wordt het bodemvocht elke twee uur gemeten. Als het vochtniveau goed is, knippert de indicator één keer groen. Als de plant water nodig heeft, knippert de indicator 3 keer oranje. Op het moment dat het indicatielampje rood knippert, wordt u eraan herinnerd onmiddellijk water te geven. Tijdens het toevoegen van water zal het vochtniveau weer normaal worden en de indicator stopt met rood te knipperen. Snel volgt eenmaal groen knipperen om aan te geven dat het vochtniveau weer voldoende is.

Directe modus (u doet eenmalig een meting)
Steek de Thirsty Light in de aarde tot streepje 5 op de sonde. Druk nu kort op de knop. Als het groene lampje gaat branden is de grond voldoende vochtig. Als het oranje lampje brandt begint de grond uit te drogen. U mag nu water geven. Indien het rode lampje brandt is de grond te droog en dient u direct water te geven.

Uw plant heeft veel water nodig of u wenst sneller te worden gewaarschuwd door het rode lampje
Als u een plant heeft die meer dan gemiddeld water nodig heeft, of u wenst sneller te worden gewaarschuwd door het rode lampje, dan plaatst u de Thirsty Light tot markering 3 op de groene sonde in de aarde. Als dit niet tot het gewenste resultaat leidt probeer het dan opnieuw tot markering 2 of zelfs markering 1 op de sonde. Zorg ervoor dat u altijd de aarde met uw vingers tegen de sonde aandrukt.

Uw plant heeft weinig water nodig of u wenst later te worden gewaarschuwd door het rode lampje
Als u een plant heeft die minder dan gemiddeld water nodig heeft of u wenst later te worden gewaarschuwd door het rode lampje dan plaatst u de Thirsty Light tot markering 5 op de groene sonde in de aarde. Als dit niet tot het gewenste resultaat leidt probeer het dan opnieuw tot markering 6 of zelfs markering 7 op de sonde. Zorg ervoor dat u altijd de aarde met uw vingers tegen de sonde aandrukt.

Het vervangen van de batterijtjes
Zodra er geen lampje meer brandt of de lampjes zwak gaan branden is het noodzakelijk de batterijtjes te vervangen. Draai het schroefje op de witte behuizing los en verwijder het witte klepje. Vervang nu de 2 batterijtjes (AG13, SR44, LR44, EPX76 of 357/3030) en schroef het witte klepje weer vast. Geef zo snel mogelijk water als u het rode lampje ziet knipperen om de batterijtjes te sparen. Bij normaal gebruik gaan de batterijtjes ongeveer 1 jaar mee.

Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review