Canna Kruiden Special 500ml.

Canna Kruiden Special 500ml.
7.95 *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeV010
6,4
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
CANNA KRUIDEN SPECIAL
Keukenkruiden vind je tegenwoordig volop bij tuincentra en in supermarkten. Maar hoeveel leuker is het om zaden van je favoriete kruid te kopen en de plant zelf groot te brengen? Precies! CANNA's nieuwste complete voeding, de CANNA Kruiden Special biedt dan uitkomst!

Zelf kruiden kweken is niet alleen leuk. Het is ook makkelijk om te doen. Wie zelf aan de slag gaat met een kruidentuintje of kruidenpotjes heeft zijn of haar keukenkruiden altijd bij de hand voor de lekkerste recepten. De CANNA Kruiden Special is speciaal ontwikkeld voor onder andere de bekendste keukenkruiden, zoals basilicum, tijm, dille, peterselie en koriander. Prima voor mensen die buiten weinig ruimte hebben of een smaakvol kruid de ideale vensterbank-decoratie vinden!

Aan de slag
Vul een kleine pot, waar water uit kan lopen, met CANNA Terra Seedmix en stop de zaadjes zo'n 2 tot 3 millimeter in de grond. Zorg voor genoeg ruimte tussen de zaadjes. Hierna kun je het potje voor de eerste keer water geven. Voeding geven is pas nodig wanneer de eerste drie blaadjes zichtbaar zijn. Bedek de pot daarna met een glasplaat of een stukje folie en zet de pot vooral niet in de felle zon. Zorg er wel voor dat er genoeg ruimte blijft tussen het oppervlak van de grond en de glasplaat, zodat de zaailingen boven de grond kunnen komen.

Dichtbevolkt in de pot?
Eenmaal boven de grond, kan de glasplaat of het folie van de pot. Je kunt de plantjes overplanten zodra ze twee tot drie bladeren hebben ontwikkeld. Dit is tevens het moment om de pot op een zonnige plek te zetten, want kruiden houden van licht! In de wintermaanden is het raadzaam om er een groeilampje (van minimaal 50 watt) boven te zetten en het natuurlijke daglicht te verlengen naar 14 uur. Vergeet niet om je kruiden regelmatig water de geven. Eén keer per week is voldoende, om de CANNA Kruiden Special aan het water toe te voegen.

Tijd om te oogsten
Na een aantal weken/maanden liefdevol voor je kruidenplanten in de dop te hebben gezorgd, is het moment eindelijk daar: je kunt oogsten!
Een aantal tips:

  • Bij kruiden waar het aroma het belangrijkste is (rozemarijn, salie en citroenmelisse) kun je het beste rond het middaguur oogsten. Dan bevatten ze namelijk de meeste olie.
  • Oogst de bovenste blaadjes (met bladsteel). Zo stimuleer je de plant om verse zijtakjes te produceren.
  • Teveel geoogst? Verwijder de onderste blaadjes van de gesneden stelen en zet deze takjes in een glas met een laagje water. Je kunt kruiden ook in een plastic zakje doen en in de koelkast leggen. Zo blijven je kruiden knapperig en vers.
  • Geen ruimte in de koelkast? Invriezen is ook een optie. Spoel de kruiden na het plukken onder de koude kraan af, schud ze droog, stop kleine bosjes in plastic zakjes en bind die dicht.

HOE TE GEBRUIKEN?
Het product is eenvoudig in gebruik. Eén keer per week voeding geven is voldoende.

Voeg 4 ml toe aan 1 liter water. Dit laat je eerst op kamertemperatuur komen. Te koud water direct uit de kraan kan de wortels beschadigen.

Deze dosering is gedurende de hele kweekperiode hetzelfde en ook voor de diverse kruidensoorten. Zorg dat een teveel aan water weg kan lopen uit de pot.

Nog een belangrijke tip:
Geef je kruiden na het afknippen even wat minder water totdat ze weer gaan groeien.


Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review