Biobest Bug-Scan vangstrips kaart geel 10 stuk (signaal kaar

Biobest Bug-Scan vangstrips kaart geel 10 stuk (signaal kaar
13.95 *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeBS801
2000800010894
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
BIOBEST BUG-SCAN (VANGSTRIPS GEEL) 10 STUKS
De vangstroken zijn uw alarmsysteem dat schadelijke insecten signaleert.
Allerlei insecten zoals de spint, witte vlieg, fruitvlieg, vliegende bladluis, mineervlieg, de varenrouwmug worden door de gele kleur van de vangstrip aangetrokken en via de kleeflaag gevangen.

Toepassing
Vangplaten geven informatie over de aanwezigheid van bepaalde plagen. Deze informatie is van groot belang om de juiste bestrijdingsstrategie en het juiste bestrijdingstijdstip te bepalen. Een regelmatige controle (1 à 2 maal/week) en/of telling van de vangplaten is dus noodzakelijk.
In gewassen die sterk in de hoogte groeien zoals tomaat, komkommer en paprika dienen de signaalplaten vlak boven de top van het gewas te hangen. Hierin vestigen de meeste plagen zich het eerst. Naarmate het gewas groeit, kunnen de signaalplaten hoger worden opgehangen om zo de groei te volgen.
Bij gewassen die minder snel in de lengte groeien, kunnen de signaalplaten het beste 20 tot 30 cm boven het gewas worden opgehangen (met de bijgeleverde ophangdraden). De signaalplaten vervangen zodra er grote aantallen insecten op de plaat worden gevangen.

Werking
Allerlei insecten zoals de spint, witte vlieg, fruitvlieg, vliegende bladluis, mineervlieg, de varenrouwmug worden door de gele kleur van de vangstrip aangetrokken en via de kleeflaag gevangen. De kleefstof is niet-toxisch, waterafstotend en droogt niet op in een warm klimaat. Ook de vorm van de vangplaat blijft behouden onafhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid.

Verpakking
Vangstroken geel 25 x 10 cm, 10 stuks
Hy Catch 10 gele vangstrips

-10x gele vangstrips
-ook preventief als alarmsysteem te gebruiken
-tegen trips, vliegende bladluis, fruitvlieg, mineervlieg, varenrouwmug
Hy Catch gele vangstrips
De gele vangstrips hebben door hun kleur een aantrekkingskracht op tripsen, fruitvliegen, vliegende bladluizen, mineervliegen en varenrouwmuggen. Eenmaal op de gele vangstrip aanbeland zal het insect vastkleven aan de substantie die op de gele vangstrip zit. Er is voor het insect geen ontkomen meer aan indien eenmaal gevangen. De gele vangstrips kunnen goed ingezet worden als alarmeringsyteem,maar ze kunnen ook ingezet worden als je maar enkele insecten in je tuin hebt ontdekt.
Vangstrips tegen vliegende insecten
De Hy- Catch hobby vangstrip is Uw alarmsysteem, dat schadelijke insecten signaleert. Hang de vangstrip 15 cm boven de planten. Zorg ervoor dat de vangstrips de planten niet kunnen raken. Bij een grote plaag is het aan te raden één vangstrip te hangen boven elke 4 volwassen planten. Voor een optimale bestrijding gebruikt U circa 10 vangstrips per 50 m². Vervang de vangstrips door nieuwe zodra het kleefgedeelte vol met insecten zit. Waneer U door de vangstrips heeft vastgesteld welke schadelijke insecten aanwezig zijn, kunt U voor optimale bestrijding van eieren en larven, BioBest natuurlijke vijanden of Brimex milieuvriendelijke insectenspray gebruiken. De vangstrips zijn vervaardigd uit recycable en milieuvriendelijk materiaal.
De Witte Vlieg
De wittevlieg lijkt op een 1,5mm groot, witgepoederd motje, dat haar eitjes afzet aan de onderkant van jonge bladeren. De wittevlieg komt in grote aantallen voor en vermeerdert zich snel. Ze voeden zich met plantensappen en scheiden een kleverige stof af. Hierdoor worden de bladeren plakkerig en kan er zich een zwarte schimmelpluis vormen. Als er niet tijdig wordt ingegrepen, is de kans groot dat de plant de beschadiging niet overleeft.
De Bladluis
De bladluis is een ongeveer 0,5 tot 7mm dikke, ovale, gekleurde (groene, gele of zwarte) luis met een zeer korte voortplantingscyclus. De luizen voeden zich met plantensappen en scheiden een kleverige stof af (honingdauw). Dit maakt de bladeren van de plant kleverig en kan schimmelvorming veroorzaken. Door overdracht van ziekten worden de planten ziek en verwelken.
Tripsen
Tripsen zijn gevleugelde insecten en zijn nog geen millimeter groot. De larven zijn beweeglijk en beginnen dadelijk na het uitkomen met het eten van bladweefsel aan de onderkant van het blad. Door het leegzuigen van plantecellen ontstaan zilvergrijze vlekken op de bladeren, waarop zwarte puntjes (de uitwerpselen) te zien zijn. Bij hogere dichtheden treedt ook schade op aan bloem of vruchten. Tripspopulaties kunnen zich op korte tijd zeer snel ontwikkelen.
De Varenrouwmug
De varenrouwmug is een 5 mm groot, zwart vliegje. Komt meestal in grote aantallen voor en legt haar eitjes in potgrond. De 5 mm grote, witdoorschijnende larven overleven in potgrond en tasten het wortelstelsel van de plant aan. Daarbij worden ook vaak ziektekiemen overgedragen. Door de vraatschade aan de wortels gaat de plant bladeren laten hangen en kan de plant zelfs volledig verwelken.

Andere kopers van dit artikel kochten ook

Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review