G-Tools Kweekkast Bonanza Klima (0,35m2)

Complete kast, Behalve de verlichting

G-Tools Kweekkast Bonanza Klima (0,35m2)
G-Tools Kweekkast Bonanza Klima (0,35m2)
G-Tools Kweekkast Bonanza Klima (0,35m2)
G-Tools Kweekkast Bonanza Klima (0,35m2)
G-Tools Kweekkast Bonanza Klima (0,35m2)
895.95 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode1110.0010S
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
Producteigenschappen

Afmetingen (h x b x d):176 x 61 x 61 cm
Materiaal: PVC/XPS/PVC sandwich panelen
Oppervlakte ~0,35 m2. Plaats voor 9 x 6,5 ltr potten, 4 x 11 ltr potten.
Ventilator: G-tools mini fan – 185M3 per uur ingebouwd in demper
Filter: Prima Klima K2600 240m3
Timer: Legrand Omnirex
Inc. sloten
Garantie: 1 jaar op technische installatie

Complete mini planten kweekkast met vrijheid van lampkeuze
Deze mini planten kweekkast wordt al in meerdere varianten aangeboden op onze website. Hij is beschikbaar met HPS kweeklamp, verschillende soorten LED verlichting of helemaal leeg.
Toch blijkt er behoefte aan een vierde variant. Een compleet voor-gemonteerde versie maar dan zonder een verlichtingssysteem.
Net als de versies met HPS en LED beschikt deze over een compacte mini fan, filter, demper set. De G-tools mini luchtafzuiger van deze set heeft voldoende capaciteit voor het koelen van verlichtingssystemen tot 250 Watt.
De afzuiger is aan de aanzuigzijde direct op een koolstoffilter gemonteerd. Het filter reinigt de lucht eerst van nare luchtjes voor deze uit de kast wordt geblazen.

Om het geluid van de afzuiger en uitgaande luchtstroom te dempen is deze in een demper gemonteerd. Dit systeem zorgt voor een bijna geluidloze afvoer van de warme lucht uit de kast.
Om de lamp en afzuiger van stroom te voorzien is aan het plafond een wandcontactdoos bevestigd.
De Legrand Omnirex tijdklok schakelt je lamp automatisch veilig in en uit. Ook is dit kastje voorzien van ophangpunten voor je lamp. Er wordt een “heavy duty” katrollensetje meegeleverd waarmee je je lamp traploos in hoogte kunt verstellen. Om je planten te beschermen tegen eventuele nieuwsgierigen is deze voorzien van sloten.
Deze uitvoering biedt het gemak van een compleet voor gemonteerde G-tools kweekkast maar laat je alle vrijheid tot het kiezen van de lamp die jouw voorkeur geniet.

Veilige kweekkast voor groentes en kruiden
De Bonanza Klima 0.35 is een veilige kweekkast voor groentes en kruiden. Ideaal voor hen die op zoek zijn naar een leuke hobby maar weinig ruimte ter beschikking hebben. De Bonanza 0.35 heeft de afmetingen van een koelkast en is makkelijk in een ongebruikt hoekje van je woning weg te zetten.
Deze zeer veilige kweekkast is geschikt voor het kweken van 1 tot 5 planten. Dit kan in potten die je handmatig water geeft of in het speciaal voor deze kast ontworpen 3 in 1 irrigatiesysteem. Behalve een irrigatiesysteem is er ook een lamp voor deze kast ontworpen, de G-Bars 170 led kweeklamp. Bij aankoop van kast met lamp geven wij 5% korting en bij aankoop van kast, lamp en irrigatiesysteem 10%.

Degelijke constructie
Het onverwoestbare casco van de Bonanza 0,35 bestaat uit aluminium profielen, kunststof hoekstukken en pvc/xps sandwichplaten.
Samen vormen ze een oerdegelijke constructie die garant staat voor een leven lang zorgeloos kweekplezier.
De door ons ontworpen sandwichplaten hebben een groot licht-reflecterend vermogen en warmte- en geluidsisolerende werking. Zijn strakke uitstraling heeft de kast te danken aan de deuren die zijn gemaakt van massieve 3mm pvc panelen met aluminium toplaag. Deze vleugeldeuren met sloten houden niet alleen nieuwsgierigen op afstand maar geven veel toegang tot je planten waardoor je overal goed bij kunt.
Dit maakt de Bonanza kweekkast geschikt voor gebruik in ieder interieur.

Afzuiger, filter en geluiddemper in 1
Om warme lucht uit de kast af te voeren is de Bonanza 0.35 uitgerust met een compacte fan, filter, demperset. De G-tools mini luchtafzuiger van deze set heeft voldoende capaciteit voor het koelen van verlichtingssystemen tot 250 Watt. De afzuiger is direct op een PK K2600 koolstoffilter gemonteerd. De lucht wordt dus eerst door het filter gezogen en van ongewenste luchtjes gereinigd voor deze de kast wordt uitgeblazen. Omdat de luchtafzuiger in een speciale geluiddemper is gemonteerd blijft het geluid van de uitgaande luchtstroom tot een minimum beperkt. 45Db met gesloten deuren op 1 meter afstand.
Bij continue gebruik zal na ongeveer een jaar het koolstoffilter verzadigd zijn en vervangen moeten worden. Dit is erg eenvoudig zelf te doen. In ons youtube kanaal vind je een demonstratiefilm hoe je dit moet doen.
Het filter en de extra lange kabelbinders voor de bevestiging vindt je in onze webshop.

G-tools luchtinlaten
Wanneer de luchtafzuiger draait en de deuren zijn gesloten, ontstaat er onderdruk en kan er geen ongefilterde lucht uit de kast ontsnappen. Door de onderdruk wordt er continue verse, CO2 rijke lucht via 3 G-tools luchtinlaten de kast ingezogen. Deze inlaten zijn onderaan de achterwand van de kast geïnstalleerd en functioneren als een labyrint dat wel lucht naar binnen maar geen licht naar buiten laat. De filter, het punt waar de lucht wordt aangezogen, bevindt zich aan de voorzijde van het plafond. De lucht wordt dus diagonaal, langs de planten, door de kast gezogen voordat deze gefilterd en geurloos wordt uitgeblazen. Dit kan direct in de ruimte waar de kast is geplaatst. De Bonanza Tafelmodel kweekkast hoeft niet te worden aangesloten op luchtslangen die naar buiten worden geleid.

Wifi Smartbox
Aan het plafond van de Bonanza 0.35 kweekkast is een Wifi Smartbox gemonteerd. Deze verdeelkast heeft vier stopcontacten voor de elektrische apparatuur in de kweekkast. Twee van deze contacten hebben continue spanning waarvan er één wordt gebruikt voor de luchtafzuiger.
De andere twee contacten zijn via een gratis te downloaden app te programmeren en kunnen worden gebruikt om de verlichting en een eventueel bewateringssysteem aan te sturen. Wanneer de app is geïnstalleerd op je smartphone kun je overal ter wereld de tijden instellen waarop de lamp en pomp in- en uitschakelen.
Mocht je geen WIFI signaal hebben op de plek waar de kast komt te staan dan kun je deze twee contacten handmatig permanent inschakelen en een analoge tijdklok gebruiken.

Bevestigingspunten voor de verlichting
Bonanza Klima kasten worden zonder kweeklamp geleverd. Wel zijn er in het plafond twee bevestigingspunten voor een lamp gemonteerd. Met het meegeleverde “Light Hanger” katrollensetje kun je de lamp traploos in hoogte verstellen en zo altijd de perfecte afstand tot de planten aanhouden.

Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review