G-Tools Kweekkast Bonanza 600 (1m2)

G-Tools Kweekkast Bonanza 600 (1m2)
G-Tools Kweekkast Bonanza 600 (1m2)
G-Tools Kweekkast Bonanza 600 (1m2)
G-Tools Kweekkast Bonanza 600 (1m2)
G-Tools Kweekkast Bonanza 600 (1m2)
G-Tools Kweekkast Bonanza 600 (1m2)
G-Tools Kweekkast Bonanza 600 (1m2)
G-Tools Kweekkast Bonanza 600 (1m2)
G-Tools Kweekkast Bonanza 600 (1m2)
G-Tools Kweekkast Bonanza 600 (1m2)
G-Tools Kweekkast Bonanza 600 (1m2)
G-Tools Kweekkast Bonanza 600 (1m2)
1,363.95 *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeBKKCB0600
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
Kweekkast Bonanza 600 (1m2) Dimbaar

Afmetingen (h x b x d):176 x 118 x 78 cm
Materiaal: PVC/XPS/PVC sandwichpanelen
Oppervlakte ~1 m2. Plaats voor 15 x 6,5 ltr potten, 12 x 11 ltr potten of 4 steenwolmatten van 1 meter.
Ventilator: G-tools 125 2 standen fan- 230/360M3 per uur schakelbaar inclusief geluidsdemper
Filter: Prima Klima K2601, 360m3
Schakelkast: G-tools schakelkast met klok en relais
Voorschakelapparaat: Lucilu dimbare e-ballast 600 Watt
Reflector: Azerwing Vega Green Pro
Lamp: Sunkraft 600 Watt, 2000 Kelvin
Garantie: 1 jaar op technische installatieBonanza kweekkast met dimbare ballast
Voor veel mensen heeft het kweken met een natriumlamp de voorkeur. Men heeft hier ervaring mee en verreweg de meeste kweekinfo op internet gaat hier over. Voedingsschema’s zijn bijna zonder uitzondering gemaakt voor deze methode van kweken.
Je kunt ook fantastische resultaten behalen met een natriumlamp. Maar ja, die warmte en die stroomrekening.
Natuurlijk willen we ook deze groep klanten bedienen. Daarom hebben we een paar tips in een kant en klare kweekkast verwerkt die zowel de warmteopbouw als de elektrarekening onder controle houden.

Aangepaste lichtbehoefte
Een jong plantje heeft aan minder licht behoefte als een volwassen plant. Sterker nog; de kans is groot dat een net gewortelde stek of net uitgekomen zaadje de plotselinge overgang naar een 600 Watt natriumlamp niet overleefd.
Dit komt omdat het plantje door z’n geringe wortelstelsel voor z’n vochtopname afhankelijk is van het vocht in de lucht wat hij via het blad opneemt. Om de enorme warmteafgifte van een 600 Watt lamp af te voeren moet de luchtafzuiger op volle toeren draaien. Met als gevolg een lage luchtvochtigheid en uitdrogingsrisico voor je plantjes.
Naarmate de planten groter worden zullen ze meer water verdampen. Dit verhoogt de luchtvochtigheid en meer vocht in de lucht heeft een koelend effect op het klimaat in de kast.

Lucilu dimbaar electronisch voorschakelapparaat
De Bonanza 600 dimbaar (1m2) heeft een Lucilu 600 Watt dimbaar electronisch voorschakelapparaat. Met dit voorschakelapparaat kun je een en dezelfde 600 Watt lamp op 4 vermogens laten draaien. Op 250, 400, 600 en 660 Watt.
Bij de opstart van je kweek stel je het voorschakelapparaat in op 250 Watt. Na een week of twee zet je het op 400 Watt, etc. In de laatste fase van de bloei, wanneer de plant behoefte heeft aan extra veel licht, kun je het apparaat nog in de “boost stand” 660 Watt zetten.
Deze manier van kweken voorkomt veel overtollige warmte en bespaart ook nog ‘s flink op je stroomrekening.

Luchtafvoer
Zoals alle complete Bonanza 1m2 kweekkasten heeft ook dit model een GT 125 2 standen afzuiger voor de afvoer van warme lucht uit de kast. De afzuiger kan 99% van de tijd op stand 1 ingesteld worden. De 220 m3 luchtafvoer op stand 1 is ruim voldoende om de kast op temperatuur te houden. Mocht het toch nodig blijken dat je behoefte hebt aan meer luchtafvoer dan kun je de afzuiger op stand 2 instellen. Er zal dan 360 m3 lucht per uur worden afgevoerd.
Dankzij de geluiddemper op de uitgang van de afzuiger is deze nauwelijks hoorbaar. Aan de aanzuigzijde is de afzuiger verbonden met een Prima Klima koolstoffilter waardoor de lucht die de ruimte waar de kast staat schoon en geurvrij is.
Bij continue gebruik gaat het filter ongeveer 1 jaar mee en kan dan eenvoudig worden uitgewisseld.

Luchtaanvoer
Wanneer de deuren van de kast gesloten zijn en de afzuiger draait dan ontstaat er onderdruk in de kast. Lucht wordt nu van buiten naar binnen de kast ingezogen. Lucht is net als water en zoekt de makkelijkste weg. Dit is via de 6 in de achterwand gemonteerde luchtinlaten. Deze laten lucht naar binnen maar geen licht naar buiten. De inlaten zijn aan de onderkant van de achterwand gemonteerd. Het koolstoffilter, het luchtaanzuigpunt) aan de voorkant van het plafond. Zo trekt er altijd een frisse luchtstroom diagonaal door de kast. Langs al planten.
Door de onderdruk kan de lucht alleen via de afzuiger met koolstoffilter de kast verlaten. Je hoeft dus niet bang te zijn dat ongefilterde, stinkende lucht uit de kast lekt.

Tijdklok
De kast heeft z’n eigen tijdklok waarmee de lamp aan- en uitgeschakeld wordt. Op deze tijdklok zitten ook 3 contacten waar continue spanning op staat. Deze zijn te gebruiken voor een eventuele zwenkventilator, irrigatiessyteem, etc.

Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review