Inductie hortilight 200 watt 2100K Bloeilamp incl. VSA

laatste!

Inductie hortilight 200 watt 2100K Bloeilamp incl. VSA
Inductie hortilight 200 watt 2100K Bloeilamp incl. VSA
Inductie hortilight 200 watt 2100K Bloeilamp incl. VSA
€ 265.00 249.95 *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeL457
250
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
Bloeilamp incl. voorschakelapparaat
Inductielampen
Inductielampen zijn fluorescentielampen (TL-lamp) zonder elektroden, maar met een "antenne spoel". De hoogfrequente elektrische stroom door deze spoel veroorzaakt dezelfde stoelendans van elektronen als in een gewone fluorescentiebuis. TL-lampen geven een relatief kleine lichstroom, hierin is door de komst van de inductielamp verandering gekomen. Inductielampen zijn verkrijgbaar in diverse wattages en hebben een levensduur van wel 60.000 branduren.
Inductielampen geven circa 90 lumen per Watt, te vergelijken met 140 lumen per Watt van de sodiumlamp. Maar doordat de kleurtemperatuur perfect is af te regelen wordt dit rendementsverschil gelijk getrokken. Daarnaast kunnen inductielampen, door de geringe warmteafgifte, dicht boven de gewassen worden gehangen, waardoor er een positief rendementsverschil met de sodiumlamp ontstaat.

Inductielampen hebben een zeer geschikt spectrum, doordat ze zijn af te stemmen op kleurtemperaturen voor zowel de groei als de bloei. Voor de groei wordt het spectrum afgestemd op 6500K (Kelvin) en voor de bloei op 2100K. Omdat de lamp geen filament of elektrode heeft, maar zich door een elektromagnetisch principe ontlaadt, is er geen afzwarting (lichtopbrengst blijft goed) en heeft daarom ook zo'n lange levensduur. Die 60.000 branduren hebben dan nog meer betrekking op de levensduur van de elektronische ballast (voorschakelapparaat), want de lamp zelf gaat tot wel 100.000 uren mee.
Tijdens de groeifase zorgt de 6500K groeilamp voor een snelle groei en een mooie uitbossing. Tijdens het bloeien zorgt een 2100K bloeilamp voor een rijke bloei en dus een goede opbrengst. Om te bloeien kan het beste gebruik worden gemaakt van inductielampen van 200W of meer. Een inductielamp van 200W kan in een donkere kweekruimte een oppervlak van een 0.6 m2 heel adequaat verlichten.

Energiebesparing
De 400W Smart inductie 2100K bloeilamp vervangt een 600W HPS lamp. Dit levert een behoorlijke energiebesparing op, helemaal gezien de Smart wordt geleverd met een energiezuinige elektronische ballast. Onderstaand model laat zien dat een 600W HPS lamp met een standaard ballast, circa 70% meer energie verbruikt dan de 400W Hortilight Smart 2100K inductie bloeilamp.
                400W SMART                                                                     600W HPS

VERBRUIK LAMP: 400W                                                VERBRUIK LAMP: 600W
VERBRUIK BALLAST: 10W                                            VERBRUIK BALLAST: 100W
TOTAAL VERBRUIK: 410W                                            TOTAAL VERBRUIK: 700W

Omdat inductielampen aan het lampoppervlak slechts beperkt warm worden, kunnen de lampen tot enkele centimeters boven de planten worden geplaatst. Planten hebben door die beperkte warmteafgifte geen last van hitte verschijnselen en stressen en transpireren daardoor minder. Bijvoeden om stressverschijnselen te compenseren is hierdoor overbodig. Daarbij komt nog dat de fotosynthese bij het gebruik van deze lampen veel efficiënter plaatsvindt vanwege het goed afgestemde lichtspectrum. Ook dit resulteert weer in een besparing op water en voedingsstoffen.
Inductielampen hebben de ideale PAR en PUR. PAR staat voor ‘Photosynthetic Available Radition’ en PUR staat voor ‘Photosynthetic Useable Radiation’.
Al het licht dat planten krijgen, binnen de frequentieband van 400-700 nanometer, noemen we PAR, ofwel al het licht dat beschikbaar is voor de fotosynthese. PUR is het licht dat planten ook daadwerkelijk gebruiken voor fotosynthese en dat is lang niet al het licht dat ze krijgen.
In de groeifase hebben planten meer behoefte aan blauw licht met een kortere golflengte, circa 400 tot 480 nanometer (de 6500K lamp). In de bloeifase hebben de planten juist behoefte aan meer rood licht met een langere golflengte van 620 tot 720 nanometer (de 2100K lamp).

Voordelen van de inductielamp zijn:
  • minder hitte, waardoor er een veel betere klimaatbeheersing mogelijk is en eventueel bijverwarmen met co2 een reële optie wordt;
  • met een temperatuur van zo'n 65 graden (HPS ± 460°) kun je tot vlak boven de toppen belichten zonder dat deze verbranden;
  • veel minder water verbruik, waardoor de ruimte veel droger blijft en er dus minder kans is op toprot;
  • minder voedingverbruik, doordat water gedoseerder kan worden toegediend;
  • door de beperkte warmteafgifte is de inductielamp zeer brandveilig!

Algemene informatie inductielamp:
  • lange levensduur: 60.000 branduren, uitsluitend geschikt voor EVSA;
  • het aantal schakelmomenten beïnvloedt de levensduur niet;
  • nagenoeg 100 procent lichtsterkte direct na het inschakelen;
  • groot optisch rendement.


Merk
Hortilight
Productgroep
Groeilampen
Watt
200W
Type
6500K
Omschrijving
groeilamp
Garantie
1 jaar
Opmerking
compleet met voorschakelapparaat


Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review