Fertometer (soil fertilisation meter)

Fertometer (soil fertilisation meter)
Fertometer (soil fertilisation meter)
Fertometer (soil fertilisation meter)
€ 24.50 22.95 *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeURPCT030
3770000379013
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
Fertometer
De fertometer is een bemestingsmeter voor potplanten, kamerplanten, kuipplanten, planten in de tuin en het gazon.
De fertometer meet de hoeveelheid voedingsstoffen in de grond en geeft een bemestingsadvies voor iedere plant door middel van een lampje.
Een groen lampje betekent dat er voldoende meststoffen aanwezig zijn, het gele lampje geeft aan dat er moet worden bijgemest en als het rode lampje gaat branden zijn er teveel voedingsstoffen in de grond aanwezig.
Met Nederlandse gebruiksaanwijzing.

De Fertometer® meet de hoeveelheid mest in de aarde van uw potplanten en geeft een bemestingsadvies door middel van een lampje.
Steek de pen in de potgrond en druk op de knop. Als het gele lampje gaat branden moet u bijmesten. Het groene lampje geeft aan dat de bemesting goed is en als het rode lampje brandt mag u niet bijmesten. Kortom: de Fertometer® stelt u in staat uw potplanten optimaal te bemesten
U kunt de meter gebruiken voor alle potplanten*, zowel voor kamerplanten die binnen staan als voor planten buiten (op balkon en terras). Veel voorkomende potplanten zijn bijvoorbeeld de Geranium, de Surfinia, de Fuchsia en talloze kleine planten zoals Afrikaantjes, Petunia’s en Verbena’s. Ook voor groene (en bloeiende) kamerplanten zoals de Ficus, de Begonia, de Cyclamen en de Hibiscus is de Fertometer® uitermate geschikt en zelfs voor exotische planten zoals palmen, bamboes en bananen kan hij worden gebruikt.

*planten die in potgrond zijn opgepot en al goed doorworteld zijn (dus geen zaailingen of stekjes).

De Fertometer® is niet geschikt voor orchideeën en planten van de arme grond zoals bijvoorbeeld heide.
Welke meststoffen worden gemeten?
De hoeveelheid opneembare meststoffen waar de plant over kan beschikken wordt gemeten en direkt vertaald naar een bemestingsadvies. Deze meetbare meststoffen zijn voornamelijk stikstof maar ook alle andere vrij opneembare meststoffen voor de plant zoals fosfor en kalium.
Hoe moet u bijmesten?
U kunt bijmesten met elke universele meststof voor potplanten. Deze is verkrijgbaar als vloeistof of in vaste vorm bij onder andere tuincentra en grote supermarkten. U volgt de aanwijzing op de verpakking en blijft regelmatig controleren met de Fertometer® of de bemesting voldoende is.

Andere kopers van dit artikel kochten ook

Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review