BN Ca 15% Calcium 1ltr

Minerale calcium meststof

11,5
BN Ca 15% Calcium 1ltr
12.95 *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeV226b
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
Dit product bevat 15 % (180 gr/l.) pure calcium en 3 % stikstof en de spoorelementen ijzer, koper en mangaan. Calcium komt veel voor in de celwanden en membramen en speelt een speciale rol bij de ionenreacties in de plant. Calcium wordt in de plant getransporteerd via de verdampingsstroom (xyleem). In situaties met een hoge luchtvochtigheid of in een dicht gewas is deze verdampingsstroom klein en er kan daardoor een tekort ontstaan.

Een Calciumtekort verzwakt de celwanden en dit uit zich onmiddellijk in een hogere schimmelgevoeligheid en sterven groeipunten en jonge bladeren af. Een overmaat aan calcium kán soms optreden en geeft bruine spikkels op de bladeren. BN Ca 15% is een zeer zuiver product met een snelle werking en verhoogt de pH niet. BN Ca 15% is zuinig in het gebruik en bevat per liter vloeistof 180 gram zuivere kalk. BN Ca 15% is in ieder teeltmedium te gebruiken, geeft geen verstoppingen en vervuilt niet. Een dosering van 1:1000 verhoogt het Ca cijfer met 3,2 mmol.

BN Ca 15% DOSERING:
In combinatie met Hydro-, Grond-, en NFT-AQUA Supermix mag in gebieden met zacht water 25-75 ml. per 100 liter meegegeven worden. In perioden met een hoge luchtvochtigheid mag continu 50 ml. per 100 liter voedingsoplossing meegedruppeld worden.

Andere kopers van dit artikel kochten ook

Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review