Canna Greenwall Special 500ml

Canna Greenwall Special 500ml
8.95 *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeV008
9
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
CANNA GREENWALL SPECIAL
Verticale plantenwanden, zogenaamde 'greenwalls', nemen in populariteit toe. Dat is met name in kantoor- en winkelpanden, maar ook in horecagelegenheden en bij mensen thuis. Dit is niet alleen vanwege de prettige, natuurlijke uitstraling van zo'n groen schilderij, maar ook omdat is aangetoond dat planten de arbeidsproductiviteit verhogen, stress-verminderend werken, de luchtkwaliteit verbeteren en voor warmte- en geluidsisolatie zorgen.

Veel planten die als kamerplant verkocht worden, zijn in principe ook geschikt om gebruikt te worden in een verticale wand. Welke planten er voor welke wand gekozen worden en in welke combinatie hangt onder meer af van de volgende factoren:

  • plaats van de wand
  • veel of weinig licht
  • de vochtigheid van de wand
  • de grootte van de wand
  • de omgevingstemperatuur

Situering van de wand
De gekozen planten moeten in staat zijn om te groeien onder de omstandigheden van de wand. Binnen is licht vaak de beperkende factor. Omdat het aandeel plantenfamilies dat onder lichtarme omstandigheden goed gedijt klein is, is de plantkeuze van de wand groter wanneer er wordt bijgelicht. Zelfs wanden vlakbij een raam moeten meestal om die reden worden bijgelicht.

Invloed grootte van de wand
Als een wand groot is, zullen er ook binnen een wand verschillen zijn in de genoemde omstandigheden. Zo krijgen planten bovenin de wand vaak meer licht. Afhankelijk van het type irrigatiesysteem krijgen de planten lager op de wand meer water. Bovenin kan de wand zelfs opdrogen tussen de beurten door.

Verschillende systemen
Er zijn veel systemen voor groene wanden denkbaar en veel systemen zijn gepatenteerd. Het eerste moderne systeem is bedacht door Stanley Hart White dat hij in 1935 patenteerde en bestond uit stapelbare bloempotten voor buiten. Patrick Blanc uit Frankrijk was de eerste die systemen voor binnenshuis ontwikkelde. Hij deed dit op basis van zijn kennis van planten en ecosystemen in tropsiche gebieden. Later paste hij zijn systeem ook buitenshuis toe met planten van gematigde zones.

Onderhoud
Een goed ontwerp en goed onderhoud kunnen uitval voorkomen. Hierbij helpt het ook als de groeicondities van de planten op de grens van suboptimaal zijn, waardoor de planten minder groeien en beter tegen fluctuaties bestand zijn. Ook bladpluk en het snoeien van planten die te groot dreigen te worden, behoort tot de standaard onderhoud en moet iedere 3 maanden worden uitgevoerd. Zo blijft de wand er mooi uit zien en kan jaren mee.

HOE TE GEBRUIKEN?
Voor greenwalls, livingwalls en eetbare wanden voeg je 20 tot 40 ml van CANNA Greenwall Special toe aan 10 liter water. Het is belangrijk om geen andere meststoffen (zoals meststofkorrels) gelijktijdig te gebruiken.

Voor groene wanden die zijn aangesloten op een voedingsreservoir is het raadzaam om de volledige inhoud van het reservoir regelmatig – maar minimaal eens in de twee weken – te verversen. Dit om er zeker van te zijn dat de planten de juiste voedingsstoffen krijgen.

Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review