Canna Orchidee Special 500ml

Canna Orchidee Special 500ml
13.95 *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeV009a
8
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
CANNA ORCHIDEE SPECIAL

Verkrijgbaar per 250 ml en 500 ml

Phalaenopsis orchideeën zijn de meest verkochte bloeiende kamerplanten in Nederland. In bijna elk huis staan wel één of meer van deze orchideeën in de vensterbank.
De meeste mensen willen deze vooral graag goed houden en liefst zelf opnieuw in bloei krijgen.
Er zijn daarnaast zeer veel soorten orchideeën met hun eigen groei- en bloeiwijze, en voedingsbehoeften.

Deze meer exotische soorten zijn vooral bij liefhebbers te vinden en zij willen vooral grote gezonde showplanten vol bloemen.
Maar ook voor anderen wordt een aantal soorten orchideeën steeds beter bereikbaar. Voorbeelden zijn Cymbidium, Dendrobium nobile en Vanda.

Deze bijzondere orchideesoorten hebben natuurlijk ook de juiste voeding nodig.

Teelttips

  • Potorchideeën moeten eens in de week gedompeld worden met een voedingsoplossing. Als het erg warm en droog is kunnen de planten een keer extra gedompeld worden met water. Voor de voeding kan leidingwater gebruikt worden maar de planten geven de voorkeur aan regenwater. Te hard water bevat veel kalk; dit kan schadelijk zijn voor de orchideeën.
  • Na minimaal 15 minuten en maximaal 4 uur dompelen moet het overtollige water uit de pot gegoten worden. Orchideeën kunnen erg slecht tegen water in de pot, de wortels gaan dan heel snel rotten (binnen enkele dagen).
  • Vanda's staan niet in een pot en kunnen daarom het beste in een vochtige ruimte gehangen worden, zoals de badkamer, mis daar voldoende daglicht is. De wortels kunnen vochtig gemaakt worden met een plantenspuit waarin de voedingsoplossing zit.
  • Als een orchidee is uitgebloeid, moet de bloemstengel weggeknipt worden. Bij Dendrobium nobile moeten de oude scheuten weggeknipt worden en gaan de nieuwe bloemstengels bloeien. Na het wegknippen kunnen de planten naar een iets koelere ruimte verplaatst worden, tot de eerste nieuwe scheuten en knoppen zichtbaar worden. De planten niet te koud zetten ( 5 graden koeler dan de huiskamer is genoeg).
  • De frequentie van water geven kan in deze koudere periode gehalveerd worden naar eens in de twee weken. De planten hebben nog wel veel licht nodig (niet in de volle zon, maar zeker niet in het donker).
  • De nieuw gevormde bloemstengels kunnen het beste pas aan de stokjes gemaakt worden als er bloemknoppen in zitten. Dan is er het minste kans op breuk.
  • Om de wortels voldoende ruimte te geven, kunnen de planten 1 x per jaar, bij voorkeur in het voorjaar, in een grotere pot gezet worden. Orchideeën kunnen alleen in speciaal orchideeënsubstraat gezet worden dat is een soort boomschors.

Hoe te gebruiken?

Voor orchideeën voeg je 3 ml CANNA Orchidee Special toe aan 1 liter water. Dit laat je eerst op kamertemperatuur komen. Te koud water direct uit de kraan kan de wortels beschadigen. Dompel de orchidee vijf minuten, laat de plant uitlekken en plaats haar daarna weer terug.

Geef een bloeiende orchidee elke week voeding voor een extra lange, uitbundige, kleurrijke bloei.

In de winter zijn de meeste orchideeën in rust, één keer in de maand voeding geven is dan voldoende. Zet orchideeën op een lichte plaats maar vermijd plaatsing in de felle zon.

Leverbaar per 250 ml en 500 ml

Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review