HY-PRO ph - 500ml.

HY-PRO ph - 500ml.
5.50 *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeVHPPH-0500
5,4
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
Voor een gebalanceerde voeding en potgrond zijn twee zaken essentieel, namelijk de EC-waarde en de pH-waarde. Planten stellen dan ook eisen aan het gietwater. De kwaliteit van het gietwater is van belang voor een stabiele groei. Ook hardheid speelt mee. Water met betrekkelijk veel Calcium- en Magnesium-ionen noemt men hard water. Hard water is schadelijk voor zuurminnende gewassen.

Het opnemen van water
De EC-waarden zijn de waarden voor de elektrische geleiding van water. Als het zoutgehalte van water hoog is, dan is het EC-cijfer ook hoog. De zoutconcentratie in de plant moet altijd hoger zijn dan daarbuiten. Want water beweegt zich van een laag naar een hoog zoutgehalte en dus richting plant.

Stabiele waarden
De zuurgraad van water drukken we uit in pH. Dit staat voor de concentratie van ionen in het water. Hoe lager het pH gehalte is, hoe zuurder het water is. Met een pH-waarde van zeven is grond neutraal, daaronder zuur en daarboven basisch. Voor de meeste potplanten is een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,0 wenselijk. Nog belangrijker is dat de waarde niet schommelt maar stabiel blijft. Want als de pH waarde schommelt dan schommelt ook de hoeveelheid voedingstoffen die de plant opneemt en dat is te zien aan de groeiwijze.

pH waarde 5,5 - 6,0
De ideale zuurgraad (pH-waarde) van gietwater voor sierplanten is tussen de 5,5 en 6,0. Het product HY-PRO PH- helpt uw planten om deze ideale waarden te bereiken en om ze stabiel op dit niveau te houden.

Verkrijgbaar in verpakkingen van 500ml, 1 liter en 5 liter.

Andere kopers van dit artikel kochten ook

Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review